Megjelent a hedue Q3 és Q3G forgólézer, amelynek legnagyobb előnye a fényerejében van.

Új hedue Q3 és Q3G forgólézer

A Q3/Q3G egy automata vízszintes és függőleges önszintezésre képest forgófejes lézerszintező. A készülék önbeállási pontossága 1,0 milliméter, 10 méterenként. Az önszintező képesség kikapcsolható, így akár ferde sík beállítására is alkalmas a készülék, maximum 10%-ig (kb 5°). Ha ennél is nagyobb lejtés beállítására van szükség, akkor a kiegészítő lejtést adaptert javasoljuk.

A Q3 sorozat szakít a korábbi cserélhető elemes megoldással, a készülékben 4400 mAh Ni-Mh akkumulátor található, mely folyamatosa használat mellett kb 20 óra üzemidőre képes. A töltés a készüléken keresztül történik, ennek ideje kb 6 óra.

A készülék legnagyobb előnye, hogy a készülék panel elején megtalálható a II./3R gombbal állítható a lézerfény erőssége. Miért fontos ez? Kültéri használat esetén II. lézererősséggel használható a készülék a mellékelt jelfogóval 250 méter sugaru körben. A II.-nél nagyobb lézererősségű eszközöket csak nagyon szigorú követelmények betartása mellett használható kültéren.

Beltéren a forgólézer fényerőssége átkapcsolható 3R-re, így a lézerfény még jobban is láthatóvá válik szabad szemmel. Ennek előnye az, hogy a lézerfény szabad szemmel is jobban és távolabb látható, így nem kell a jelfogóval keresni a magasságot. A szintezési, kitűzése vagy a kár a beállítási munka így gyorsabban elvégezhető, még nagyobb, akár 20-25 méteres távolság mellett is.

Új hedue Q3 és Q3G forgólézerhedue Q3 forgólézer és tartozékaiHEDUE Q3 forgólézer Systainer rendszerdobozban

A készülék funkciói között továbbra is megtalálható a vonal mód, alvó funkció, valamint a magasságriasztás, mely elmozdulás esetén figyelmeztet, és a lejtés beállításának a lehetőség.

A Q3 és Q3G forgólézer kiegészítői között megtalálható a jelfogó, léctartó, akku töltő, mind ez egy bélelt Systainer rendszerdobozban.

Tovább a forgólézerekhez

Forrás: HEDUE.HU