Oldalunkon cookiekat használunk, a jobb használat érdekében. További információ

HEDUE derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Írta Műszer Guru 2017/02/20 0 Comment(s)

Alpha állítható derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Az ács szakma az egyik legősibb foglalkozás az emberiség történetében. Már az ősi társadalmakban jelen voltak a mai értelemben vett ácsok ősei. A magyar ács, illetve annak korai formája az áts szó is régi eredetű, még valamikor a honfoglalás előtti időkben került bele nyelvünk szókincsébe.

HEDUE Alpha ácsderékszög, ácsoknak és asztalosoknak

A 14. században a városiasodás hatására, hazánkban is megjelentek az első céhek, melyek egy-egy ipari terület szakembereit vonták egységbe. Külön ácsmester céhek is alakultak ebben az időszakban.

A 19. század második felétől pedig már a szakma gyakorlását nem csak szaktudáshoz, hanem hivatalos képesítés megszerzéséhez kötötték. Vidéken azonban, főleg ahol bőséges faanyag állt rendelkezésre, a 20. század elejéig szinte minden gazdaember értett a fa megmunkálásához és saját kezük által, maguk készítették például bútoraikat, vagy épülettartó szerkezeteiket. Voltak még az ún. vándor ácsok is, akik az országot járva felajánlották munkájukat.

Az ácsszerszámok az idők folyamán sokat változtak és a mesterek készlete szinte folyamatosan új eszközökkel bővült. A 20. század elején szerszámos dobozukban ezek voltak megtalálhatók: fűrész, véső, szekerce, tisztítóval, kisgyalu, bárd, faragófejsze, fúró és természetesen az ácsderékszög.

Az ácsderékszög már régóta az ácsmesterséget űzők egyik legfontosabb szerszáma, mely a szögek kijelölésére szolgál.  Az első ácsderékszögek még kezdetleges mérőeszközök voltak és kissé elmaradtak a napjainkban gyártott pontos és precíz társaiktól.

A Hedue Alpha rajzderékszög kategóriájának egyik legkiemelkedőbb terméke. Esetében azért a rajzderékszög megnevezést használjuk, mert az egyszerű ácsderékszöggel ellentétben egy rajzeszköz funkciójával is rendelkezik. Rövidebbik szárán ugyanis két párhuzamos lyuk sorozat található, melyek segítségével könnyedén és egyszerűen szerkeszthetők párhuzamosok. A hosszabbik száron pedig milliméteres mérő található. A rajzderékszögre ráadásul egy speciális szögmérő is felkerült, mely által 0° és 90° közötti szögek is szerkeszthetőek.

Az Alpha rajzderékszög időtálló, hiszen anyaga rozsdamentes acélból készült. Némely típusnál porfesték is védi az eszközt. A derékszög különböző típusban kapható, attól függően mely iparág területére szánják.

állítható Alpha Classic ácsderékszögDerékszög állítható alpha classicÁcsderékszög állítható

Ácsoknak az Alpha Classic és Maxi, még az asztalosoknak az Alpha Mini és Mikro javasolt, mely utóbbi kézhez álló és kiválóan alkalmas a műhelyi munkálatokra. A lakatosok számára a Dupla Alpha típus ajánlott, melynél a derékszög, illetve az állítható szár középen helyezkedik el, ami a használatot még könnyebbé teszi.

Válasszuk akármelyik az Alpha rajzderékszöget, a minőség garantált, hiszen egy igazán sokoldalú és hasznos eszközt kapunk, melyet minden fával kapcsolatos munka során felhasználhatunk.

Tovább a HEDUE derékszögekhez

Forrás: hedue.hu

Címkék: hedue
HEDUE akciós szórólap 2017. III.

HEDUE akciós szórólap 2017. III.

Műszer Guru 2017/09/10 0
Megjelent a HEDUE akciós szórólapja, mely az év végéig érvényes!Ezen időszak alatt sincs hiány a forgólézerek terén. Jelenleg az egyik legnépszerűbb forgólézer a hedue Q2 érhető el kedvezményes csomagajánlatban. Az automata készülék nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is képes az önszintezésre. A pontosságát tekintve az elvárt 1 mm teljesíti a készülék. A Q2 forgólézer ideális az olyan szintezési munkákhoz, ahol alkalmanként van szükség a forgólézerre.Ha a legnagyobb teljesítmény és a pontosság számít, oda pedig a másik akciós forgólézert, a hedue S2t javasoljuk. A készülék pontossága mé...
Tovább
Leica Geosystems 3. akciós ajánlata

Leica Geosystems 3. akciós ajánlata

Műszer Guru 2017/08/08 0
A Leica Geosystems Kft egy különleges akciós szórólappal jelent meg. Az akciós termékek köre még szélesebb mint az eddigiekben, időtartalma is lényegesen hosszabb. Az alábbi akciós ajánlat érvényessége 2017 december 31!A lézeres távolságmérők terén most három különböző eszközből, Disto D1, Disto D2 és a Disto D510-ből lehet választani, ráadásul a Disto D510 most csomagban is kedvezőbb áron érhető el. A Disto D1-et beltéren egyszerű mérésekre, míg a Disto D2-őt beltéri általános felméréshez ajánljuk. Akinek kültéren és beltéren is szükséges a pontos mérés, annak a Disto D510-et javasoljuk.Optik...
Tovább
HEDUE akciós ajánlata

HEDUE akciós ajánlata

Műszer Guru 2017/05/02 0
Már elérhető a HEDUE akciós nyári szórólapja, melyben kedvezményes műszercsomagokat és mérőeszközöket kínálunk az építőipari számára.A szórólap egyik kiemelkedő terméke a nagytudású R2 forgólézer, melynek szintezési pontossága 0,6 mm / 10 méteren. A forgólézer tartozéka az E3 jelfogó, a távirányító és az akkumulátor.Leginkább beltéri használatra javasoljuk a hedue L1 keresztlézert, melynek hatótávolsága 15 méter beltéren. A széles kivetítésnek köszönhetően a függőleges lézervonal a készülék fölött is jól látható. A keresztlézer az LP4 szorítórúd is elérhető, mely 3,60 méterig.Az új hedue NX32 ...
Tovább
Leica Geosystems 2017 2. negyedéves akció

Leica Geosystems 2017 2. negyedéves akció

Műszer Guru 2017/04/05 0
Leica Geosystems 2. negyedéves akciós kínálataMegjelent a 2. negyedéves Leica Geosystems akciós szórólapja. Az akció ideje alatt ismét megtalálható a kedvelt szintezőcsomag és néhány további kiemelt lézerműszer.Az optikai szintezők közül most három különböző szintezőcsomag közül lehet választani. A Leica NA332 optikai szintező, az NA524 és a szintező kategória legjobb műszere az NA720 érhető most el akciós áron, szintezőállvánnyal és szintezőléccel.Forgólézer tekintetében most a Roteo 35WMR műszert ajánluk, ezt kifejezetten beltéri szintezéshez, míg a Rugby 810 forógéler csomagot általános szi...
Tovább
HEDUE derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

HEDUE derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Műszer Guru 2017/02/20 0
Alpha állítható derékszögek ácsoknak és asztalosoknak Az ács szakma az egyik legősibb foglalkozás az emberiség történetében. Már az ősi társadalmakban jelen voltak a mai értelemben vett ácsok ősei. A magyar ács, illetve annak korai formája az áts szó is régi eredetű, még valamikor a honfoglalás előtti időkben került bele nyelvünk szókincsébe.A 14. században a városiasodás hatására, hazánkban is megjelentek az első céhek, melyek egy-egy ipari terület szakembereit vonták egységbe. Külön ácsmester céhek is alakultak ebben az időszakban.A 19. század második felétől pedig már a szakma gyakorlását n...
Tovább
Loading...
Loading...