HEDUE derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Írta Műszer Guru 2017/02/20 0 Comment(s)

Alpha állítható derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Az ács szakma az egyik legősibb foglalkozás az emberiség történetében. Már az ősi társadalmakban jelen voltak a mai értelemben vett ácsok ősei. A magyar ács, illetve annak korai formája az áts szó is régi eredetű, még valamikor a honfoglalás előtti időkben került bele nyelvünk szókincsébe.

HEDUE Alpha ácsderékszög, ácsoknak és asztalosoknak

A 14. században a városiasodás hatására, hazánkban is megjelentek az első céhek, melyek egy-egy ipari terület szakembereit vonták egységbe. Külön ácsmester céhek is alakultak ebben az időszakban.

A 19. század második felétől pedig már a szakma gyakorlását nem csak szaktudáshoz, hanem hivatalos képesítés megszerzéséhez kötötték. Vidéken azonban, főleg ahol bőséges faanyag állt rendelkezésre, a 20. század elejéig szinte minden gazdaember értett a fa megmunkálásához és saját kezük által, maguk készítették például bútoraikat, vagy épülettartó szerkezeteiket. Voltak még az ún. vándor ácsok is, akik az országot járva felajánlották munkájukat.

Az ácsszerszámok az idők folyamán sokat változtak és a mesterek készlete szinte folyamatosan új eszközökkel bővült. A 20. század elején szerszámos dobozukban ezek voltak megtalálhatók: fűrész, véső, szekerce, tisztítóval, kisgyalu, bárd, faragófejsze, fúró és természetesen az ácsderékszög.

Az ácsderékszög már régóta az ácsmesterséget űzők egyik legfontosabb szerszáma, mely a szögek kijelölésére szolgál.  Az első ácsderékszögek még kezdetleges mérőeszközök voltak és kissé elmaradtak a napjainkban gyártott pontos és precíz társaiktól.

A Hedue Alpha rajzderékszög kategóriájának egyik legkiemelkedőbb terméke. Esetében azért a rajzderékszög megnevezést használjuk, mert az egyszerű ácsderékszöggel ellentétben egy rajzeszköz funkciójával is rendelkezik. Rövidebbik szárán ugyanis két párhuzamos lyuk sorozat található, melyek segítségével könnyedén és egyszerűen szerkeszthetők párhuzamosok. A hosszabbik száron pedig milliméteres mérő található. A rajzderékszögre ráadásul egy speciális szögmérő is felkerült, mely által 0° és 90° közötti szögek is szerkeszthetőek.

Az Alpha rajzderékszög időtálló, hiszen anyaga rozsdamentes acélból készült. Némely típusnál porfesték is védi az eszközt. A derékszög különböző típusban kapható, attól függően mely iparág területére szánják.

állítható Alpha Classic ácsderékszögDerékszög állítható alpha classicÁcsderékszög állítható

Ácsoknak az Alpha Classic és Maxi, még az asztalosoknak az Alpha Mini és Mikro javasolt, mely utóbbi kézhez álló és kiválóan alkalmas a műhelyi munkálatokra. A lakatosok számára a Dupla Alpha típus ajánlott, melynél a derékszög, illetve az állítható szár középen helyezkedik el, ami a használatot még könnyebbé teszi.

Válasszuk akármelyik az Alpha rajzderékszöget, a minőség garantált, hiszen egy igazán sokoldalú és hasznos eszközt kapunk, melyet minden fával kapcsolatos munka során felhasználhatunk.

Tovább a HEDUE derékszögekhez

Forrás: hedue.hu

Címkék: hedue
HEDUE derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

HEDUE derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Műszer Guru 2017/02/20 0
Alpha állítható derékszögek ácsoknak és asztalosoknak Az ács szakma az egyik legősibb foglalkozás az emberiség történetében. Már az ősi társadalmakban jelen voltak a mai értelemben vett ácsok ősei. A magyar ács, illetve annak korai formája az áts szó is régi eredetű, még valamikor a honfoglalás előtti időkben került bele nyelvünk szókincsébe.A 14. században a városiasodás hatására, hazánkban is megjelentek az első céhek, melyek egy-egy ipari terület szakembereit vonták egységbe. Külön ácsmester céhek is alakultak ebben az időszakban.A 19. század második felétől pedig már a szakma gyakorlását n...
Tovább
Leica Geosystems 2017 1. negyedéves akciója

Leica Geosystems 2017 1. negyedéves akciója

Műszer Guru 2017/01/01 0
Leica Geosystems 1. negyedéves akciós kínálataMint minden negyedévben, 2017-ben is megjelent a Leica Geosystems első negyedéves akciós ajánlata. Az akciós kínálat ismét több műszercsomagot, illetve néhány újdonságot is tartalmaz.Leica NA optikai szintező csomagokAz optikai szintezők közül most három különböző szintezőcsomag közül lehet választani. Mindegyik csomag tartalmazza az alumínium állványt és a szintezőlécet. A Leica NA324 optikai szintező 24X nagyításával és kedvező árával azoknak ajánljuk, akiknek csak alkalmanként szükséges a műszer használata, ugyanakkor fontos a megbízhatóság és a...
Tovább
Az eredeti távolságmérő

Az eredeti távolságmérő

Műszer Guru 2016/12/02 0
Leica Disto – Az eredeti távolságmérő  1993.november 09. Párizs, Batimat kiállítás – A Leica Geosystems bemutatja a világ első kézi lézeres távolságmérőjét, ismételten forradalmasítva ezzel a méréstechnika világát és több tíz millió későbbi felhasználó mérési munkáját.Az elmúlt majd 23 év alatt  számtalan innovációval és szabadalommal rukkoltunk elő, hogy minél egyszerűbbé és hatékonyabbá tegyük mérési feladataid elvégzését.Irányzást segítő beéíptett digitális kamera, Bluetooth adatátvitel, színes kijelző, digitális dőlésérzékelő, Leica SketchTM mobil applikáció, Point to Point technológia és ...
Tovább
Zöld lézerrel beltéren

Zöld lézerrel beltéren

Műszer Guru 2016/11/02 0
hedue L1G vonallézer – nagy hatótávolságú zöld lézerfénnyel A hedue kínálatában megjelent a legújabb keresztvonallézer az L1G mely a már jól megszokott L1 vonallézer zöld lézerfényű változata. A hedue L1G nem csak színében változott a korábbihoz képes, hanem a fényerejében is. Ennek köszönhető, hogy az L1G akár 30 méterig is használható bármilyen kiegészítő jelfogó nélkül még a világosabb felületen is.A lézerdióda továbbra is a II. lézerosztályba tartozik, mely elengedhetetlen a biztonságos működéshez, azaz az emberi szem számára veszélytelen. Az L1G működését tekíntve nem tér el a korábbi ver...
Tovább
Leica forgólézer detektorok

Leica forgólézer detektorok

Műszer Guru 2016/10/07 0
Leica forgólézer detektorok – a választás a Te kezedben van…A forgólézer mit sem ér, ha nem támogatjuk meg őt egy megfelelő érzékelővel (vagy detektorral). Ezen eszközöknek első körben az a feladata, hogy a lézer síkot láthatóvá tegye számunkra, de számos egyéb funkciókkal rendelkező Leica érzékelők léteznek, melyek legfontosabb tulajdonságait és előnyeit fogjuk most boncolgatni. A Leica rotációs lézerekhez tartozó detektorokat Rod Eye néven ismerhetitek, összesen négy típust különböztetünk meg.Elsőként a Rod Eye Basic jelfogóról említsünk pár szót:300 méteres hatótávolság Ideális választás pl...
Tovább
Loading...
Loading...