HEDUE derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Írta Műszer Guru 2017/02/20 0 Comment(s)

Alpha állítható derékszögek ácsoknak és asztalosoknak

Az ács szakma az egyik legősibb foglalkozás az emberiség történetében. Már az ősi társadalmakban jelen voltak a mai értelemben vett ácsok ősei. A magyar ács, illetve annak korai formája az áts szó is régi eredetű, még valamikor a honfoglalás előtti időkben került bele nyelvünk szókincsébe.

HEDUE Alpha ácsderékszög, ácsoknak és asztalosoknak

A 14. században a városiasodás hatására, hazánkban is megjelentek az első céhek, melyek egy-egy ipari terület szakembereit vonták egységbe. Külön ácsmester céhek is alakultak ebben az időszakban.

A 19. század második felétől pedig már a szakma gyakorlását nem csak szaktudáshoz, hanem hivatalos képesítés megszerzéséhez kötötték. Vidéken azonban, főleg ahol bőséges faanyag állt rendelkezésre, a 20. század elejéig szinte minden gazdaember értett a fa megmunkálásához és saját kezük által, maguk készítették például bútoraikat, vagy épülettartó szerkezeteiket. Voltak még az ún. vándor ácsok is, akik az országot járva felajánlották munkájukat.

Az ácsszerszámok az idők folyamán sokat változtak és a mesterek készlete szinte folyamatosan új eszközökkel bővült. A 20. század elején szerszámos dobozukban ezek voltak megtalálhatók: fűrész, véső, szekerce, tisztítóval, kisgyalu, bárd, faragófejsze, fúró és természetesen az ácsderékszög.

Az ácsderékszög már régóta az ácsmesterséget űzők egyik legfontosabb szerszáma, mely a szögek kijelölésére szolgál.  Az első ácsderékszögek még kezdetleges mérőeszközök voltak és kissé elmaradtak a napjainkban gyártott pontos és precíz társaiktól.

A Hedue Alpha rajzderékszög kategóriájának egyik legkiemelkedőbb terméke. Esetében azért a rajzderékszög megnevezést használjuk, mert az egyszerű ácsderékszöggel ellentétben egy rajzeszköz funkciójával is rendelkezik. Rövidebbik szárán ugyanis két párhuzamos lyuk sorozat található, melyek segítségével könnyedén és egyszerűen szerkeszthetők párhuzamosok. A hosszabbik száron pedig milliméteres mérő található. A rajzderékszögre ráadásul egy speciális szögmérő is felkerült, mely által 0° és 90° közötti szögek is szerkeszthetőek.

Az Alpha rajzderékszög időtálló, hiszen anyaga rozsdamentes acélból készült. Némely típusnál porfesték is védi az eszközt. A derékszög különböző típusban kapható, attól függően mely iparág területére szánják.

állítható Alpha Classic ácsderékszögDerékszög állítható alpha classicÁcsderékszög állítható

Ácsoknak az Alpha Classic és Maxi, még az asztalosoknak az Alpha Mini és Mikro javasolt, mely utóbbi kézhez álló és kiválóan alkalmas a műhelyi munkálatokra. A lakatosok számára a Dupla Alpha típus ajánlott, melynél a derékszög, illetve az állítható szár középen helyezkedik el, ami a használatot még könnyebbé teszi.

Válasszuk akármelyik az Alpha rajzderékszöget, a minőség garantált, hiszen egy igazán sokoldalú és hasznos eszközt kapunk, melyet minden fával kapcsolatos munka során felhasználhatunk.

Tovább a HEDUE derékszögekhez

Forrás: hedue.hu

Címkék: hedue
Leica 2018 Q3 akciós szórólap

Leica 2018 Q3 akciós szórólap

Holecz Norbert 2018/07/01 0
Már elérhető a Leica Geosystems új akciós szórólapja! Az akciós temékeket és műszercsomagokat megtekintheti az alábbi szórólapon, webshopunkban pedig akár meg is rendelheti!...
Tovább
HEDUE akciós ajánlata 2018 Q2

HEDUE akciós ajánlata 2018 Q2

Holecz Norbert 2018/06/08 0
Már elérhető a HEDUE akciós nyári szórólapja, melyben kedvezményes műszercsomagokat és mérőeszközöket kínálunk az építőipari számára.A mostani akciós szórólapon is külön megtalálható a mérőműszerek és mérőeszközök kínálatunk.Az NA24 optikai szintezőcsomagot minden általános építőipari szintezési feladathoz bátran javasoljuk, akár napi használtra is. Beltéri szintezéhez a hedue M3 multivonallézert és egy emelőfejes állványt javaslunk. Az M3 vonallézerrel a derékszög kijelölésre magassági szintek felvitele gyerekjáték.Ha nagy szintezési tartományra van szükség, akkor a Q2 forgólézer ideális váls...
Tovább
Leica Geosystems 2018 Q2 akciója

Leica Geosystems 2018 Q2 akciója

Műszer Guru 2018/05/08 0
Tekintse meg a Leica Geosystems legújabb akciós szórólapját. Ha valamelyik termék felkeltette érdeklődését, hasznája a gyors termékkeresőt!...
Tovább
HEDUE akciós szórólap 2017. III.

HEDUE akciós szórólap 2017. III.

Műszer Guru 2017/09/10 0
Megjelent a HEDUE akciós szórólapja, mely az év végéig érvényes!Ezen időszak alatt sincs hiány a forgólézerek terén. Jelenleg az egyik legnépszerűbb forgólézer a hedue Q2 érhető el kedvezményes csomagajánlatban. Az automata készülék nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is képes az önszintezésre. A pontosságát tekintve az elvárt 1 mm teljesíti a készülék. A Q2 forgólézer ideális az olyan szintezési munkákhoz, ahol alkalmanként van szükség a forgólézerre.Ha a legnagyobb teljesítmény és a pontosság számít, oda pedig a másik akciós forgólézert, a hedue S2t javasoljuk. A készülék pontossága mé...
Tovább
Leica Geosystems 3. akciós ajánlata

Leica Geosystems 3. akciós ajánlata

Műszer Guru 2017/08/08 0
A Leica Geosystems Kft egy különleges akciós szórólappal jelent meg. Az akciós termékek köre még szélesebb mint az eddigiekben, időtartalma is lényegesen hosszabb. Az alábbi akciós ajánlat érvényessége 2017 december 31!A lézeres távolságmérők terén most három különböző eszközből, Disto D1, Disto D2 és a Disto D510-ből lehet választani, ráadásul a Disto D510 most csomagban is kedvezőbb áron érhető el. A Disto D1-et beltéren egyszerű mérésekre, míg a Disto D2-őt beltéri általános felméréshez ajánljuk. Akinek kültéren és beltéren is szükséges a pontos mérés, annak a Disto D510-et javasoljuk.Optik...
Tovább
Loading...
Loading...