HEDUE forgólézerek

ÍrtaMűszer Guru2016/08/250 Comment(s)

Zöld forgólézerrel a pontosabb és hatékonyabb mérés érdekében

hedue S2G forgólézer zöld lézervonallal

Napjainkban a lézer használata már igen csak elterjedtnek mondható, hiszen mind a tudományos és mind a gazdasági élet számtalan területén alkalmaznak különböző lézeres technológiákat. Legtöbbünknek talán a szemműtétek, vagy fogászati beavatkozások jutnak rögtön eszünkbe, pedig a lézer nyújtotta előnyök többek között például a kommunikáció, vagy az építőipar területén is rendkívül jól hasznosíthatók.

Manapság az építőiparban lézerek segítik a szakembereket a legpontosabb méréseket pillanatokon belüli elvégzésében.

A hedue S2G forgólézer kategóriájának egyik kiváló modellje. A készülék zöld lézerfényt használ, amely a pirossal ellentétben az emberi szem számára négyszer jobban érzékelhető és erős fénye a levegő porszemcséin, illetve a párán is könnyen áthatol. Mindezeket összevetve, nyugodtan mondhatjuk, hogy az S2G egyik nagy előnye az, hogy beltéri használatkor 25-30 méteren belül nincs is szükség külön lézerjelfogóra.

A készülék OSRAM lézertechnológiát használ. Az OSRAM a fény- és világítástechnológia egyik világszinten is vezető vállalata. Nem csak termékek gyártásával foglalkozik, de kutatásokat is végez például arra vonatkozóan is, hogy a lézert milyen új célokra lehetne felhasználni. Az S2G-ben működő OSRAM zöld lézerfény a fejlesztéseknek köszönhetően a korábbiaktól eltérően sokkal erősebb és vékonyabb, ezáltal a munka is jóval pontosabban végezhető el.

Forgólézer hedue S2G zöld lézerfénnyelForgólézer zöld hedue S2GHEDUE S2G szintezőlézer

Az S2G másik nagy előnye, hogy nem csak vízszintes, hanem függőleges kijelölésre is lehetőség van a segítségével. Sőt, beállítástól függően derékszöget, vagy akár párhuzamosokat is ki tud jelölni a merőleges pont által. A beállítások elvégzéséhez nagy segítséget nyújt a készülékkel együtt kapott távirányító, mellyel akár azt is meghatározhatjuk, hogy a kijelölés pont, vagy vonal módban történjen, illetve a lejtés szögét is megadhatjuk X és Y tengelyen, maximum 10 %-ig. Mindez gyakorlatilag azt jelenti, hogy teljes térbeli kijelöléseket tudunk végezni.

A funkciók széles választékával rendelkező távirányító mellett a készüléken a gyártónak már nem kellett túl sok gombot elhelyezni. A ki- és bekapcsoló gomb mellett itt egy LED-es kijelző található, amelyen nyomon tudjuk követni például az akkumulátor töltöttségi szintjét.

A 8800 Li-ion akkumulátor egy töltéssel akár 60 órányi munkaórát is bír. Töltése nem okoz nagy problémát, mivel micro USB-s töltővel, de akár autós szivargyújtóról is tölthető. A LED-es kijelzőn az akkumulátor mellett ellenőrizhetjük a „magasság riasztó” funkciót is. Ez akkor kapcsol be, ha a munkafolyamat során elmozdulás történik.

A fentieket összevetve, a hedue S2G zöld forgólézert bátran ajánljuk bármilyen szintező munkához!

Tovább a forgólézerekhez

Forrás: hedue.hu

Címkék:hedue
Leica Geosystems akciós ajánlata - 2019 Q3

Leica Geosystems akciós ajánlata - 2019 Q3

Műszer Guru2019/07/050
Megjelent a Leica Geosystems 2019-es év harmadik akciós szórólapja, a nagyításhoz kattintson a képre!...
Tovább
Hedue akciós szórólap 2019 Q2

Hedue akciós szórólap 2019 Q2

Holecz Norbert2019/06/050
Megjelent a HEDUE 2019 második akciós szórólapja, kattintson a képre a nagy mérethez!...
Tovább
Leica akciós ajánlat 2019 Q2

Leica akciós ajánlat 2019 Q2

Műszer Guru2019/04/240
Megjelent a Leica Geosystems 2019-es év második akciós szórólapja, a nagyításhoz kattintson a képre!...
Tovább
Leica akciós szórólap 2019 I.

Leica akciós szórólap 2019 I.

Holecz Norbert2019/02/190
Megjelent a Leica Geosystems 2019 első akciós szórólapja, a nagyításhoz kattintson a képre...
Tovább
HEDUE 2019 első akciós termékei

HEDUE 2019 első akciós termékei

Műszer Guru2019/02/010
Megjelent a HEDUE 2019 első akciós szórólapja, kattintson a képre a nagy mérethez!...
Tovább